Sara Oliver guanya el 3r premi d'Òmnium Cultural

El passat divendres 30 de maig,  el Centre cultural Teresa Pàmies de Barcelona va acollir el 8è Premi Sambori en què l’alumna de 3r d’ESO de l’Escola Vedruna-Tona, Sara Oliver, va obtenir la tercera posició.

Després d’aconseguir el segon premi a la demarcació Alt Ter-Garrotxa el passat mes de març amb el conte I entre totes les coses, Sara Oliver va passar a la gran final nacional. L’acte de lliurament dels guardons va ser presidit per la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals; la responsable del  Premi  Sambori Òmnium, Laura Font, i amenitzat pel grup musical Macedònia.

A la cerimònia, Muriel Casals va felicitar els guardonats, va agrair també la participació dels gairebé 78.000 alumnes de diferents centres escolars, va reconèixer i agrair la tasca dels mestres i professors i va defensar, de nou, el model lingüístic escolar del nostre país: “ Tenim un sistema educatiu que garanteix que tots els nens i nenes parlin en català i castellà, Aquest model, que té èxit, no permetrem que ens el facin malbé, seguirem lluitant amb seny i rauxa”.

El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als centres educatius de tots els Països Catalans i que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres de totes les terres de parla catalana i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar.

 

Montse Rosell.  Escola Vedruna-Tona