MENÚ DE NOVEMBRE

Menú sense gluten

Menú sense peix

Menú sense porc

Menú sense ou

Menú sense làctic

 

 

FOTOS DE MENJADOR

 

 

SERVEI DE MENJADOR QUE US OFEREIX L’ESCOLA  DURANT AQUEST CURS 2017-2018

 OBJECTIUS

 - Donar un servei a les famílies, facilitant una bona alimentació i una atenció adequada als seus fills.

- Adquirir, per parts dels alumnes, uns hàbits alimentaris específics i de comportament correctes en relació a les seves necessitats i edats corresponents.

 

 CRITERIS

  • Qualitat i seguretat
  • Cuina Pròpia
  • Ús de parament de taula habitual
  • Funció educativa

 

   ORGANITZACIÓ

  Els alumnes que vulguin fer ús del menjador de forma esporàdica hauran de comunicar-ho a les 9 del matí al seu tutor i a la porteria, on caldrà pagar el dinar.

 Tots els alumnes, habituals o esporàdics, tindran una monitora responsable. També hi ha una coordinadora de menjador (Montse Sánchez) a la qual podeu trucar cada dia de 2/4 de 3 a 2/4 de 4 de la tarda per aclarir possibles dubtes.

- Cal portar el certificat mèdic dels alumnes que presenten al·lèrgies o intoleràncies alimentàries (celíacs, intoleràncies, ...)

- Caldrà omplir una autorització per tal de poder administrar la medicació als alumnes.             

- Els alumnes que es quedin a menjador no podran sortir del centre. En cas que, per necessitat, s’hagués de sortir s’exigirà l’autorització dels pares.

- Els alumnes de P4 a 2n de primària hauran de portar raspall de dents i pasta de dents i se les rentaran cada dia amb la monitora. Els alumnes de 3r de primària a 4t d'ESO els considerem autònoms en la pràctica d'aquest hàbit; disposaran del material que portin i es realitzarà una observació de la seva pràctica que constarà en l'informe trimestral

- Els alumnes de P3, poden portar la manta o el nino per dormir, sempre que sigui necessari.

 

HÀBITS

  • Adquirir normes bàsiques de comportament a taula.
  • Seure correctament i no aixecar-se a l’hora de dinar.
  • Fer servir correctament coberts i tovalló.
  • Acostumar-se a menjar de tot.
  • Menjar de manera tranquil·la i mastegar a poc a poc.
  • Correcció en el tracte entre persones.
  • Parlar sense cridar.
  • Rentar-se correctament les mans abans i després de cada àpat.
  • Rentar-se les dents després de menjar(excepte els alumnes de P3)
  • Manipular higiènicament els aliments.

 

    Els alumnes a partir de 2n de primària fins a ESO hauran de desparar la seva  part de taula. Cada taula tindrà un alumne, encarregat de desparar-la i netejar-la per torns. Tindran un registre al menjador per controlar el seguiment dels hàbits (desparar, escombrar –ESO-, netejar la taula, treure els plats...).  En l'informe trimestral constarà el grau d'assoliment d'aquests hàbits.

 

 HORARI MENJADOR

Els alumnes dinen en quatre torns.

     P3: 12.30 a 13.15h                    

     P4,P5, 1r, 2n, 3r i 4t: 13.00 a 13.30h              

     5è i 6è: 13.30 a 14.00h            

     ESO:  14.00 a 14.30h

 

TALLERS

Per a alumnes d’Infantil, Primària i ESO:

- Lúdic

- Plàstics/ manualitats

- Informàtica per ESO i primària

- Educació alimentaria

 

BIBLIOTECA

L’ús del servei de biblioteca està destinat els alumnes ESO i els de 5è i 6è de primària que desitgin estudiar, fer treballs o acabar deures. Hi podran accedir d’ 1 a 2 del migdia ESO i de 2 a 3 de la tarda els de primària.

 

 SORTIDES

Els dies de sortides culturals l’escola ofereix el servei de pic-nic als alumnes que es queden habitualment a dinar, que inclou:

- 2 entrepans*

- Una peça de fruita

 

*Adaptats segons l’edat

 

MENÚS DIARIS

 

Les famílies disposaran mensualment del full dels menús diaris per poder equilibrar-los amb els altres àpats que realitzen a casa. Als alumnes d’Educació Infantil els el donarà el professor i els alumnes de Primària i d’ ESO l’hauran de recollir a la porteria. També podeu consultar-lo a la pàgina web de l’escola.

Seguint els criteris del Departament d’Educació i Departament de Salut, es revisen mensualment els menús i es fan les esmenes pertinents. Periòdicament es fa una revisió externa a través del Programa d’Educació per a la Salut a l’Escola (PESE) o organisme equivalent. Tots el menús estan revisats per una dietista.

A part de les dietes normals es tenen en compte les indicacions patològiques amb el règim alimentari que són compatibles amb l’assistència a l’escola:

- Al·lèrgies i intoleràncies

- Sense gluten

- Sense làctics

- Sense porc

- Sense peix

- Sense ou

 

5 AL DIA

Estem inscrits en el programa “5 al dia” que promou el consum de fruites i verdures.

 

ALIMENTS ECOLÒGICS I DE PROXIMITAT

Alguns d'aquests aliments són: la pasta, els llegums, el iogurt,...

 

INFORME TRIMESTRAL

- Cada trimestre es farà un informe als alumnes del menjador on s’ inclourà comportament, hàbits i dificultats nutricionals. S’enviarà un mail amb l'informe corresponent. 

 

L’EQUIP DE MENJADOR ESTÀ COMPOST PER LES PERSONES SEGÜENTS:

 

  • Atenció i vigilància a E. Infantil: Carme Vergara / Roger Simon/ Carme Comerma /  Glòria Gómez / Laia Mas

 

  • Atenció i vigilància a Primària i ESO: Solé Salas / Maria Cobos / Eva Ventura / Soraya Renau / Montse  Carbonell               

 

  • Servei de menjador Primària i ESO: Juani Garcia

 

  • Biblioteca i Porteria: Rocío Cejudo / Lluïsa Molas

 

  • Tallers: Eva Ventura / Pep Rifà         

 

  • Cuina: Paqui Robles / Oren Rodríguez/ Yaqueline Barahona                           

 

  • Coordinadora de Menjador: Montse Sanchez

 

  • Administració: Anna Creus

 

  • Organització: Pep Simon                                                                   

 

 

 

 

 






Arxius d'interès



També et pot interessar...